Güvenlik karşılanması gereken en temel ihtiyaçlardan biridir. Gelişen teknoloji nedeniyle güvenliği tehdit edici riskler oldukça yükseldi. Bir telefona veya bilgisayara sızan virüs nedeniyle kişisel bilgilerin elde edilmesi ve bunun sonucunda da zarar görmek mümkündür. İnsanların hem online hem de fiziksel alandaki güvenlik ihtiyacını karşılanması için devlet tarafından alınması gereken tedbirler vardır. Aynı şekilde kişinin kendi güvenliğini sağlamaya yönelik de bilinçli olmasında fayda vardır.
Çevreden gelebilecek tehditlere karşı savunmasız kalmak, endişeli ve sağlıksız bir hayat sürmek anlamına gelir. Bu nedenle, en az online güvenlik kadar bir başka güvenlik önlemini ifade eden fiziksel güvenlik kavramı geliştirilmiştir. İnsanların çevreden gelecek tehditlere karşı kendisini koruyucu tedbirlerin varlığına inanması yaşam kalitesini oldukça yükseltir. Bu nedenle güvenli şehirler kavramı ile daha az kazanın ve polisiye olayların yaşandığı yerleşimler kurulmak isteniyor.
Fiziksel güvenlik nasıl sağlanır?
Fiziksel güvenliğe en çok ihtiyaç duyulan alanlardan biri kurumsal organizasyonların olduğu alanlardır. Buralarda birçok saldırı ve benzeri olayların gerçekleşmesi mümkün olabilir. Buradaki güvenliğin sağlanmasına yönelik alınacak tedbirler arasında fiziksel ekipmanlar yer alır. Mantar bariyer sistemleri, fiziksel güvenlik için tercih edilen ekipmandır. Ayrıca, araç altı gözetleme aletleri ve kum duvar gibi ekipmanlar da fiziki güvenlik tedbirleri arasındadır.
Kurumsal firma ve kuruluşlara yönelik herhangi bir ani saldırının engellenmesi adına araç kapan sistemleri de kullanılır. Bu sistemler yasak olan bir bölüme araçların girmesini veya kontrolsüz bir şekilde yasaklı bölgeye erişmelerini engellemek için iyi bir çözümdür. Bu ve bunun gibi sistemler işletme, kamu kurum ve kuruluşları için ideal tedbirlerdir.
Gıda güvenliği ile ilgili konular da fiziksel güvenlikle ilgili bir husustur. Gıda rejimin bozulması ve yapay gıdalardan dolayı artan hastalıklar, insanların güvenliğini tehdit edici önemli hususlar arasında bulunur. Ancak gıda rejimi ve üretime yönelik henüz bir kapsamlı çalışma olmadığından dolayı zararlı ve aşırı dozda katkı maddeleri kullanılarak yapılan ürünler satılmaya devam ediyor. Bunlar da fiziksel güvenliği tehdit edici unsurlardır.
Yorumlar (0)
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.