Girişimcilik son dönemlerin en çok konuşulan ve üzerine yazılan kavramları arasında yer alır. Finans imkanlarının gelişimi, teknolojinin yayılması ile beraber farklı girişimcilik modellerinin ortaya çıkması yeni girişim ve girişimciler için motivasyon aracı haline geldi. Girişimci, bir fikre sahip olan ve bunun için risk faktörlerini sırtlanan kişidir. Bu kapsamda şunu da ifade edelim. Her girişimcinin iyi parası ve bir şirketi yoktur. Girişimciyi tanımlarken çizilen çerçeve daha geniş kapsamlıdır. Bir sosyal fikre sahip olan kişi ve bu yönde yaratan insan da girişimcidir. Dolayısıyla, fikir üreten, değer yaratan ve risk alabilen kişinin girişimci vasıflarını karşıladığı ifade edilebilir. Girişimcilik ise, kendi gelir modelini yaratmak adına adım atan kişi veya kişilerin yaptıklarıdır.
Girişimcinin özellikleri nelerdir?
Girişimcilik konusundaki çalışmalarla iyi bir girişimcinin sahip olması gereken temel beceriler iyi kötü ortaya çıkarılmaya çalışır. Bir girişimcilik hikayesine başlayabilmek için sahip olunması gerekenleri şöyle sıralamak mümkündür:
- Her ortamda kendini geliştirme becerisine sahip olmak,
- Eleştiriye açık olmak, geri bildirimlere çok fazla önem vermek,
- İşbirliklerine ve değişime her an açık olmak,
- Güçlü bir iletişim becerisine sahip olmak,
- Sevdiği işleri yapmak, risk almaktan korkmamak,
Tabi girişimci için sayılabilecek daha farklı meziyetler de var. Ancak temel anlamda sahip olunması gereken bir dizi beceriler bu şekildedir.
Girişimcilik kursları işe yarar mı?
Girişimcilik, doğuştan gelen bir yetenek değildir. Elbette anne ve babadan gelen genlerin insan mizacı üzerinde etkileri vardır. Ancak eğitim ve sosyal çevre gibi etkenler de insan üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla, girişimciliğin yayılmasını sağlamak amacıyla bilhassa gençleri bu konuda eğitmek, önem ifade eder. Bu konudaki açıkları girişimcilik kursları tamamlar. Kurstan önce kişinin kendini tanıması ve eksiklerini bilmesi oldukça önemlidir. Kurslar ile temel girişimcilik becerileri, buna yönelik faaliyetler hakkında kapsamlı bilgiler elde edilir ve girişimcilik ile alakalı fikir sahibi olunur. Ancak kurstan öğrenilen becerileri geliştirmek, uygulamak ve bu yönde irade göstermek kişinin kendisi ile alakalı bir durumdur.
Yorumlar (0)
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.